Disc Golf

Se vigtige ændringer vedrørende disc golf nedenfor.

Kære Disc Golf spillere 

Velkommen til Danmarks bedste og smukkeste Disc Golf bane. Vi fik i 2015 en Landzonetilladelse fra Bornholms Regionskommune til at opføre en 18 hullers DG bane. I 2021 fik vi bekræftet denne tilladelse pr. mail fra Landzonebehandler hos kommunen. I januar 2023 underkendte planklagenævnet, de af kommunens givne tilladelser til vores planlagte udvidelser af parken og herunder vores eksisterende DG bane. D. 15. juni 2023 modtog vi et påbud fra kommunen, omhandlende forbud mod brug af DG banen. Bornholms Regionskommune har nu iværksat en Lokalplans proces som lovliggør vores bane. I mellemliggende tid kan vi desværre ikke sælge vores kunder en tur på vores bane.

Vi er forpligtigede til at efterleve påbuddet.

Vi har for 2023 sæsonen opsat 2 kurve på vores Fodbold Golf bane så der kan spilles som Disc Golf.

I den forbindelse opfordrer vi DG spillere til at gå en tur ud og se vores smukke ”rigtige” DG bane. 

Anmeldelser af banen

Se banen

hvid bane

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad Hvid disc golf bane

Hvid bane er Nature Parks mesterskabsbane anlagt i de flotteste af vores områder. Banen byder på snævre fairways i skoven, god elevation og lange fairways i åbne områder.

RØD bane

Rød Bane er under opførelse og kan endnu ikke spilles.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad Gul disc golf bane

Rød disc golf bane er designet til at give begynderen samt børn og familier, en god første oplevelse med disc golf, uden at det tager for lang tid. Hullerne er en del kortere end på hvid bane, men byder alligevel på sjovt spil.
Rød bane kan også fungere som en god opvarmning til en runde på hvid bane, eller til at træne det korte spil.

Du kan leje discs hos Nature Park. Vi har et bredt udvalg af puttere, mid-range og drivere.

Praktisk om disc golf

Disc golf er en af verdens hurtigst voksende sportsgrene og det kan vi godt forstå. Sporten er let at komme i gang med og de fleste oplever hurtigt succes. Det er en sport der ofte dyrkes i flot natur, noget du i særlig grad vil opleve i Nature Park, og den kan dyrkes når du vil, og hvor længe du vil. 

Disc golf kan bedst betegnes som en afart af traditionel golf, hvor golfkøllen og golfkuglen erstattes med en specialdesignet frisbee – golfdiscen, og selve hullet erstattes med en specialdesignet disc golf kurv. Det gælder så om at kaste golfdiscen ned i kurven på færrest mulige kast.

Hvem kan spille disc golf

Disc golf er for alle – for sjov, for alvor, for hygge og konkurrence. Kan du kaste en frisbee, kan du få gode oplevelser på disc golf banen. Spillet er præget af fairplay og store grader af frihed og åbenhed. Man tæller selv sin score og man er hinandens dommere, når man spiller sammen.
Vores disc golf baner har tee steder til flere niveauer; Rød – Begynder, Gul – Øvet og Hvid – Pro.

regler

Discgolf spilles som traditionel bold golf, men med disce i stedet for bolde og køller. Et kast tælles hver gang discen kastes og når der skal tælles straf.
Målet er at spille hvert hul i færrest antal kast. Spilleren med samlet færrest antal kast efter en hel runde vinder.
Tee kast
Hvert hul begynder med et kast fra teested.
Lejet
Lejet er dér, hvor spillerens seneste kast er landet. Man markerer lejet med en “mini” eller lader sin disc ligge på jorden i sit leje. Spillerens efterfølgende kast skal ske direkte bag lejet. Det er tilladt at tage tilløb, når blot man har kontakt umiddelbart bag lejet, når discen slippes.
Inden for 10 meter fra kurven må der ikke tages tilløb, og lejet må ikke overtrædes, før discen ligger i kurven eller på jorden.
Rækkefølge
Spilleren, der brugte færrest kast på det forudgående hul, er den første til at kaste fra næste tee. Når alle spillere har kastet fra tee, kastes der efterfølgende fra den disc, der ligger længst fra kurven, og sådan fortsættes indtil alle spillere har ramt kurven. Det er ikke tilladt at gå længere frem på fairway, end den næste spiller der skal kaste.
OB og mandatory
Lander man i et område der er markeret som OB (Out of Bounds) får man et strafkast, og skal efterfølgende kaste fra det punkt, hvor discen sidst var In Bounds. Man må ikke kaste fra OB lejet. Man må tage 1 meters afstand til alle OB områder.
En mandatory er et træ, pæl eller andet objekt, der skal passeres på den markede side. Fx højre om et træ. Hvis discen passerer på den forkerte side af mandatory, skal der efterfølgende kastes fra tidligere leje igen, eller en Drop Zone, hvis der findes en sådan. I begge tilfælde tilføjes ét strafkast.
Hazard
Lander man i et hazard område får man man, ligesom ved OB, ét strafkast, men man kan kaster derfra, hvor discen er landet.

Disc golf action

Disc golf regler

The Disc golfers code

The Disc Golfers Code er nogle få ord som, hvis man efterlever dem, kan være med til at skabe en god oplevelse på disc golf banen.

Spil klogt

Respekter banen

Representér sporten

God opførsel på disc golf banen

Aktiviteter i nature park

pige i klatrepark

KLATREPARK

Træklatring er en spændende aktivitet for hele familien, og en unik måde at opleve naturen på. Vi tilbyder baner til alle niveauer og der er garanteret minder for livet. Sværhedsgraden og tempoet styrer man selv, og vi følger de højeste sikkerhedstandarder.
Ingen klatreerfaring kræves.

Far og søn spiller fodbold golf

FODBOLD GOLF

Fodbold golf er en populær aktivitet for hele familien. Hos Nature Park kan i spille 18 huller i et stort anlæg, med stor variation og spændende udfordringer - på alle huller. Fairways er altid velklippede og underlaget er drænet, så selv i vådt vejr er det sjovt at spille.
Bolde følger med når du booker.

QUIZ LABYRINT

Gå på opdagelse blandt stammerne og løs quizzen. Quiz labyrinten er et underholdene indslag, som let kan kombineres med parkens andre aktiviteter, eller benyttes af de familie medlemmer, som ikke er til klatring. Labyrinten er særligt sjov for børn, men også voksende kan blive udfordret.

Vi ser frem til at se jer på vores flotte bane i sommeren 2021